ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΞΑ . Α. Ε… Ταξίδι στην ΙΑΠΩΝΙΑ

0

Αγαπητέ  κ. Μεταξά

Θεωρώ  υποχρέωση να σας ευχαριστήσω με αυτή  την επιστολή μου , εσάς και  την συνοδό μας – βοηθό- σας κ. Νικολάου, καθώς επίσης και τους άλλους συνεργάτες σας κ.κ. Σπανό και Υπατιο , για το μαγευτικό και ονειρεμένο αυτό ταξίδι, που με πολύ φροντίδα οργάνωση και ποιότητα μας  προσφέρατε.  

Το απραγματοποίητο για μένα, έγινε πραγματικότητα , το όνειρο και το παραμύθι έγινε σήμερα, μα πολύ γρήγορα έγινε μια πολύ όμορφη ανεξίτηλη ανάμνηση και νοσταλγία που εμένα και την γυναίκα μου θα μας συντροφεύει πάντα.

Η σοβαρότητα και η επιχειρηματική σας προσωπικότητα, εγώ που σας γνωρίζω αρκετά χρόνια, ήταν χαραγμένη και σε αυτή την τόσο όμορφη αποστολή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας SYSMEX στην Ιαπωνία και στις διακοπές στην Ταϊλάνδη.

Η επίσκεψη και η ενημέρωση στην μήτρα που γεννά τον αιματολογικό αναλυτή, μας εντυπωσίασε.    Για μας αποτελεί τον πιο σημαντικό άψυχο καθημερινό μας συνεργάτη, στον οποίο ο κάθε γιατρός με την γνώση του, του δίνει ζωή και με τον οποίο εγώ, όπως και οι άλλοι συνομιλούμε κάθε μέρα στα εργαστήρια μας.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την υψηλού επιπέδου επιστημονική  ερευνητική και βιομηχανική τελειότητα της εταιρείας SYSMEX  τα όργανα της οποίας, με μεγάλη επιτυχία, εσείς και οι συνεργάτες σας παρουσιάσατε , διακινείτε και πείσατε το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής εργαστηριακής κοινότητας για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων  αυτών των οργάνων.

Πάντα γνώριζα και πιστεύω, ότι συνεργάζεστε προσωπικά με τους πελάτες σας ιατρούς, που ασφαλώς και αυτοί είναι και συνεργάτες μιας μεγάλης παγκόσμιας επιστημονικής βιομηχανικής εταιρείας , που με ιδιαίτερη επιτυχία εσείς και ο αδελφός σας εκπροσωπείτε  στην πατρίδα μας  .Η οργανωτική σας ικανότητα, η επαγγελματική σοβαρότητα , με το άριστο τεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό σας προσωπικο, σας κατατάσσουν κατά την ταπεινή μου γνώμη, μετά από μια μακροχρόνια εργαστηριακή σταδιοδρομία που έχω, στις καλύτερες αντιπροσωπείες της Ε.Ε 

Ένοιωσα  ξεχωριστή συγκίνηση,  χαρά, και εθνική υπερηφάνεια που προς  τιμή της Ελληνικής αντιπροσωπείας ,η κυανόλευκος κυμάτισε στην είσοδο των εγκαταστάσεων της SYSMEX εκεί στο μακρινό ΚΟΜΠΕ της ΙΑΠΩΝΙΑΣ . Παρουσιάσατε την Ελλάδα στους εκπροσώπους της SYSMEX( που ασφαλώς το έχετε κάνει πολλες φορες)  με πολύ λιτό αλλά ουσιαστικό τρόπο υπενθυμίζοντας ότι το μεγαλείο της ιατρικής επιστήμης ξεκίνησε από την ΕΛΛΑΔΑ γιατί ο Ιπποκράτης απέδειξε ότι οι αρρώστιες δεν στέλνονται από τους θεούς , ούτε οφείλονται σε μαγείες , μαγγανείες και θρησκευτικές δοξασίες αλλά οφείλονται σε φυσικά αίτια.

Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή η χειρονομία που κάνατε δίνοντας τα απλά αναμνηστικά των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ του 2004 στον υπεύθυνo της εταιρίας, προβάλλοντας αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε και αυτό από την πατρίδα μας και που το 2004 θα γίνει στην χώρα μας .

  Αυτή η όμορφη αποστολή εκτός από το επιστημονικό , τουριστικό μέρος είχε και το ανθρώπινο μέρος, ενδυνάμωσε ανθρώπινες άξιες ,την συντροφικότητα ,την φιλία , την ανθρώπινη επικοινωνία και δημιούργησε φίλους ,που τις περισσότερες φορές δένονται για όλη τους την ζωή. Οι μεταξύ μας σχέσεις όλων είχαν σεβασμό, αληθινή συναδελφικότητα και φίλια . Όλοι μας αν δεν κάναμε φίλους  κάναμε γνωστούς αξιόλογους συνάδελφους από  τον Έβρο μέχρι την ΡΟΔΟ και από την ΚΕΡΚΥΡΑ μέχρι την  ΛΕΣΒΟ και την ΛΗΜΝΟ . Αυτό το ταξίδι έφερε πολύ κοντά ανθρώπους με ξεχωριστές προσωπικότητες, ξεχωριστές διαφορετικότητες, συνήθειες, που όλες οι αντιθέσεις, ταίριαξαν η ξεπεράσθηκαν με αυτή την εκδρομή μετά πολλά ενδιαφέροντα και το φορτωμένο πρόγραμμα, αυτό που με πολύ ευγένεια εσείς και η εταιρεία σας μας προφέρατε. Σας συγχαίρουμε και ευχόμαστε εγώ και η γυναίκα μου ο πανάγαθος θεός να σας χαρίζει προσωπική και οικογενειακή υγεία, καθώς και επαγγελματική αξιοσύνη ,πρόοδο,  σε εσάς και το προσωπικο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σας.

 ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ

  Μάιος  2004                   Από τα βάθη της καρδιάς μας εγώ

                                          Και η γυναίκα μου σας ευχαριστούμε

  Γράφτηκε στο αεροπλάνο από

Μπανγκόκ – Αθήνα             ΠΑΥΛΙΝΑ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ