Η παρουσία μου στο Επαρχείο μέσα από την καθημερινότητα

0

                                          ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Το βιβλίο  αυτό είναι το  αποτέλεσμα της συλλογής των  ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ μιας θητείας ενός Έπαρχου.  Μπορεί να είναι μια πρωτοτυπία μπορεί να  είναι ΕΝΑ τίποτα το σπουδαίο. Ίσως να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής με ποικίλα σχόλια, ισως για μερικούς να έχει ιστορική άξια, ίσως να θεωρηθεί αυτοπροβολή του Έπαρχου, όμως δείχνει το καθημερινό όγκο δουλειάς και ατελείωτες ώρες για την γραμματέα μου που με  προθυμία  συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό το έργο αφού ήταν υποχρεωμένη να της υπαγορεύω όχι μόνο τα διάφορα έγγραφα αλλά και ότι εγώ θεωρούσα επείγον ενδιαφέρον , επίκαιρο για την Επαρχία για τα κοινωνικά δρώμενα που αφορούσαν κοινωνικές ομάδες η το όλο το κοινωνικό σύνολο, Τούτο  το βιβλίο  έχει δουλεία κόπο και όλα αυτά τα δελτία  έχουν γραφτεί  κάθε μέρα πάντα με συνέπεια και προγραμματισμό  και τώρα που για μένα και την συνεργάτιδα μου κ. ΑΦΙΩΝΗ είναι παρελθόν δίδουν την επικαιρότητα του τότε, σήμερα  που για πολλούς ήταν σημαντική και περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα  μιας επαρχιακής περίοδου  που είναι ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του Επαρχείου  από το 2003-2006.

Τα δελτία τύπου για μένα ήταν η καθημερινή επικοινωνία μου με τους πολίτες  όχι μόνο της Επαρχίας αλλά και ολοκλήρου του ΝΟΜΟΥ δημιουργώντας έτσι μια προσωπικότητα στην Λήμνο και τον ΑΓ. Ευστράτιο μέσα από γεγονότα σημαντικά η ασήμαντα καθιερώνοντας έτσι όπως οι δημοσιογράφοι αναφέρουν επικοινωνιακή πολιτική  μπορεί να προσέφερα κάτι που ορισμένοι δεν μπορούν να καταλάβουν ίσως ήμουν πολιτικά φλύαρος όμως είχα τουλάχιστο πολιτικό λόγο .

Ήθελα να επικοινωνώ με τους πολίτες, ήθελα να ξέρουν τις δραστηριότητες μου γιατί με την ψήφο τους τους εκπροσώπησα  όχι για να γίνω γνωστός η να κάνω το προεκλογικό μου προφίλ για το μέλλον αλλά πιστεύω ότι ένα δημόσιο πρόσωπο με διοικητική ευθύνη θα πρέπει να λογοδοτεί   για το τι κάνει και που βρίσκεται να το γνωρίζουν οι πολίτες και για να δέχεται κριτική την οποία  θα πρέπει να αξιολογεί με σοβαρότητα  για το τι είναι καλό και το  τι κακό  στο έργο που παράγεται  στο προγραμματισμό  του Επαρχείου και κυρίως το προσφερόμενο έργο από τις υπηρεσίες του  .

Το έργο αυτό δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί εάν δεν με βοηθούσε με ξεχωριστό ενδιαφέρον και συνέπεια ο Ταξίαρχος προϊστάμενος του τμήματος  Πολιτικής προστασίας κ. Γεωργιαδης Γεώργιος τον οποίο ευχαριστώ που  διαμόρφωσε επιμελήθηκε και στοιχειοθέτησε το περιεχόμενο και την καλλιτεχνική εμφάνιση ώστε να γίνει ευχάριστο σε όσους θέλουν το διαβάσουν Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την γραμματέα μου κ. Μυρσίνη Αφιωνη για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε αφού έγραψε τα περίπου 2000 Δελτία τύπου καθώς και την αντικαταστάτρια της κ. Μαυρακη Μαρία που με βοηθούσε , παρά πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια της κ. Μαρίας Μουτζουρη της υπεύθυνης του τμήματος πληροφορικής   και την οποία ευχαριστώ .Τέλος θα ήταν παράλειψη μα ν ευχαριστήσω δημοσίως όλα τα ΜΜΕ