Γιατί μας κοροϊδεύουν με την αίθουσα αναμονής …μετάνιωσαν ?

0

Θεόδωρος  Ι,Μπαβεας

Κατηφορίζοντας ένα  κρύο βραδινό προς το λιμάνι , με δυνατό   Β.Δ άνεμο και ψιλοβρόχι,  με πολύ δυνατή θάλασσα, που μαστίγωνε τον μόλο, μου έκανε εντύπωση η φωταγωγημένη αίθουσα  δίπλα  στα ουρητήρια. 

Έτσι  όπως είναι έτοιμη και φωταγωγημένη  δίνει την εντύπωση ότι κάθε μέρα περιμένουμε βαπόρι…. Δεν θα με απασχολούσε, και δεν θα το σχολίαζα, εάν δεν έβλεπα 8-10 νεαρούς(στρατιώτες) και δυο ζευγάρια που προσπαθούσαν να απαγκιάσουν, έξω από την αίθουσα, από τον δυνατό αέρα και το χιονόνερο, που έπεφτε. Εικόνα χωρίς λόγια , εικόνα που  μιλάει από μόνη της, αφού με τα φώτα, και την πινακίδα μας υπενθυμίζει η ίδια η αίθουσα την κοινωνική της αποστολή! ότι είναι χώρος  ΑΝΑΜΟΝΗΣ και πρέπει να υπάρχει στο λιμάνι , που δυστυχώς  όμως δεν μπορεί ακόμα να πείσει τους αρμοδίους για  αυτήν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το να έλθει βαπόρι στην ΜΎΡΙΝΑ τον χειμώνα κοντεύει  να γίνει ΕΙΔΗΣΗ ,αν δεν ακούσης το σφύριγμα του βαποριού ή δεν είσαι στο  λιμάνι να το δεις ,τότε το μαθαίνεις όταν πας στο  ταχυδρομείο της πόλης .Έτσι   μια  ή δυο φορές την βδομάδα  το μικρό  ταχυδρομείο γεμίζει ταχυδρομικούς σάκους, και  μέχρι οι υπάλληλοι να τους αδειάσουν  γίνεται το αδιαχώρητο, τόσο  για  τους υπαλλήλους  όσο και για τους πολίτες.  Άλλη  σοβαρή κοινωνική προσφορά στους ακρίτες της ΛΗΜΝΟΥ  . Όταν  θα περάσει βαπόρι  βλέπεις  3-4 φορτηγά 1-2 Ι.Χ στον εποχιακό μόλο που φαίνεται για όσους ξέρουν ότι είναι μόνο για καλούς καιρούς και όχι για  φουρτούνα,  και μερικούς ανθρώπους να κάθονται έξω  από την αίθουσα αναμονής! .Μια προβλήτα καθαρή νοικοκυρεμένη  με το υπόστεγο για να προφυλάσσονται οι επιβάτες  από τον ήλιο το καλοκαίρι, και όλα αυτά εκτεθειμένα στην ανοικτή θάλασσα. Εμείς εδώ φαίνεται ότι δεν έχουμε κανένα ολοκληρωμένο έργο, των ατελείωτων και πολύωρων προγραμματισμών και συσκέψεων, και εάν έχουμε δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε   ή  να το εντάξουμε  όπως λένε οι φορείς σε κάποιο πρόγραμμα . Τι συμβαίνει λοιπόν με την ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ? δεν έχει τα   απαραίτητα  πιστοποιητικά που προβλέπει ο νόμος? Δεν νομίζω , είναι απορίας άξιον, αφού τελείωσε μέσα σε 2-3 μήνες και μάλιστα το έφτιαχναν μέρα και όχι νύκτα , τώρα έχουν περάσει 8 μήνες και  δεν έχει λειτουργήσει .Το λιμενικό ταμείο, και ο θυελλώδης κ. Καρκαντης παράγει έργο , ενώ φαίνεται ότι οι ομοϊδεάτες του πιστεύουν ότι δημιουργεί θύελλες . 

Όλοι  πια ρωτάνε  γιατί έγινε αυτή η αίθουσα  σε χρόνο ρεκόρ και δεν μπορεί να λειτουργήσει ?  μήπως είναι στοιχειωμένη σαν το κτίριο Βόντηλα  στο Ρωμαίικο γιαλό? που χρόνια τώρα το έφτιαξαν, μόνο για να το επισκευάζουν , δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει, και δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανείς , το μόνο που βλέπει ο πολίτης είναι ότι θέλει επισκευή και πάλι . Έτσι φοβάμαι ότι θα γίνει και με την αίθουσα αναμονής χωρίς να λειτουργήσει θα χρειαστεί επισκευή , και θα δείχνει την ικανότητα του κ. Καρκαντή να την φτιάξει, και την ανικανότητα και την αδιαφορία των αρμόδιων να δώσουν άδεια λειτουργίας.

Θυμάμαι την αντιπαλότητα μεταξύ Δήμου και Επαρχείου για το ΒΟΝΤΙΛΑ  ποιος θα το πάρει! άραγε  ποιος το πήρε ? Μάλλον  η εγκατάλειψη , η αδιαφορία, και  το οδήγησαν σε μαρασμό.

Για να γίνει αυτή η αίθουσα πήρε πολλές άδειες από ότι ξέρω πέρασε από κόσκινο .Άδεια από το Γ.Ε.Ν ,άδεια από την περιφέρεια Β.Α, από Κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, από τις τεχνικές υπηρεσίες του επαρχείου. Τον κ Καρκαντή  κάποιοι τον έβαλαν στο λιμενικό ταμείο

και εκείνος έκανε αγώνα για τον κ. νομάρχη και για τον κ. έπαρχο. Που είναι η κοινωνική τους ευαισθησία αφού  δεν μπορούν να δώσουν λύση ώστε να λειτουργήσει η ολοκληρωμένη όπως φαίνεται ΑΙΘΟΥΣΑ αναμονής ? που είναι απαραίτητη στο χώρο αυτό υποδοχής των επισκεπτών μας  που λέγεται ΛΙΜΑΝΙ ? 

Εάν δεν γίνεται να λειτουργήσει ας βγάλουν τη φωτεινή πινακίδα για να μην μας κοροϊδεύουν αυτοί που θα μας  επισκεφθούν .

Το  έργο φαίνεται ολοκληρωμένο και είναι απαραίτητο για τους πολίτες.   ΕΦΗΜ. ΛΗΜΝΟΣ  23-3-2001

Μυρίνα   18-3-2001